Elk nadeel heeft zijn voordeel. Zo is de kans groot dat je in corona tijd meer tijd hebt om weer intensiever te gaan trainen. Dit kan zorgen voor ellendige spierpijn wanneer je in eens langer en/of zwaarder gaat trainen. Spierpijn is natuurlijk altijd vervelend: gelukkig zijn er genoeg manieren om de spierpijn te verminderen.

Kersensap drinken, een ijskoud bad, rust nemen of een sauna bezoeken. Allemaal manieren om spierpijn te verminderen waar je vast wel eens van hebt gehoord. De kans is echter groot dat je nog nooit gehoord hebt van groenlipmosselen tegen spierpijn. In dit artikel vertellen we meer over groenlipmosselen en de gezondheidsvoordelen van dit toch wat onaantrekkelijk klinkende product.

Waar komen groenlipmosselen vandaan?

Groenlipmosselen zijn afkomstig uit de oceaan rondom Nieuw-Zeeland en staan bekend als de grootste mosselsoort ter wereld. De benaming komt door het uiterlijk van de mosselen. Waar beide zijden van de mossel samenkomen heeft de schelp een groene kleur, waardoor het lijkt alsof de mossel een paar groene lippen heeft.

Groenlipmosselen zien er misschien niet zo smakelijk uit, maar ze worden vooral vereerd om hun nutriëntendichtheid. Zo zijn groenlipmosselen rijk aan aminozuren, omega 3-vetzuren, glycoproteïnen en mineralen. Allemaal belangrijke voedingsstoffen die een belangrijk rol in ons lichaam spelen. Groenlipmosselen zijn niet alleen geliefd bij health freaks, maar ook bij vele topatleten. Ook in het wielerpeloton wordt er steeds vaker gesproken!

Gezondheidsvoordelen van groenlipmosselen

De gezondheidsvoordelen van deze schelpdiertjes werden ontdekt dankzij de inheemse bevolking van Nieuw-Zeeland, namelijk de Maori. Zij claimen al jaren de gezondheidsvoordelen van groenlipmosselen. Zo blijkt dat deze mosselen indrukwekkende ontstekingsremmende eigenschappen te hebben.

In vergelijking met andere schelpdieren en vissoorten is de ontstekingsremmende eigenschap van groenlipmosselen imposant. Zo blijkt deze mosselsoort een uitkomst te zijn tegen verschillende ziektes, maar ook tegen mildere kwaaltjes zoals spierpijn. De olie van deze “wonder” mosselen werkt zeer krachtig ontstekingsremmend middel dat natuurlijk volledig natuurlijk is.

Er zijn dan ook veel gezondheidssupplementen te vinden waarin groenlipmossel olie aan toegevoegd is. Naast de omega-3 vetzuren en andere gezonde voedingsstoffen zorgen ook de bestanddelen in de groenlipmossel zelf voor afname van stijfheid en pijn in gewrichten en spieren. Ideaal als je last hebt van spierpijn na een zware training. Je kan zelf de voordelen van groenlipmosselen ervaren door middel van supplementen, zoals bijvoorbeeld die van Synofit. Dit merk heeft supplementen welke vloeibare groenlipmossel en andere gezonde ingrediënten, zoals zwarte bes blad en boswellia bevat. Zo’n voedingssupplement zal vrijwel direct het herstel van de spieren bevorderen. Zo ben je zo snel mogelijk van je spierpijn verlost!

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *