Professionele wielrenners doen het allemaal en ook steeds meer amateurs volgen de traditie: benen scheren voor het wielrennen. Het is niet voor niets, dat wielrenners hun benen scheren. Verschillende redenen maken dat iedere wielrenner dit zou moeten doen. Dit artikel zet de vijf belangrijkste redenen voor het scheren van je benen voorafgaand aan een rit op de racefiets voor je op een rijtje.

Wil je beginnen met wielrennen? En twijfel je over het scheren van je benen? Lees dan onderstaande blog.

#1: je benen scheren maakt wonden verzorgen makkelijker

De belangrijkste reden om je benen te scheren, is het feit dat wonden bij een valpartij makkelijker te verzorgen zijn. Tijdens een ritje op de racefiets is de kans op een valpartij relatief groot. Mogelijk kom je niet op tijd uit de pedalen, of zorgen de dunne bandjes ervoor dat je wegglijdt in een natte bocht.

#2: voorkom vuil in je wonden

Niet alleen zijn wonden makkelijker te behandelen, als je benen geschoren zijn. Ook komt er minder vuil in de wonden. Er hoeven niet eerst haartjes uit de wond te worden verwijderd, om deze te kunnen behandelen. Onderweg zal er vuil in de haren op je benen blijven hangen, wanneer je deze niet scheert. Denk bijvoorbeeld aan kleine vliegjes, die verstrikt raken in de haren op je benen.

#3: verbeter je aerodynamica op de fiets

Met name professionele wielrenners doen er alles aan om hun energieverbruik tot een minimum te beperken. Een van de belangrijke factoren hierbij is het optimaliseren van je aerodynamica op de fiets. Je verbetert deze door je benen te scheren (bron).

#4: een massage na je training is fijner

Een vierde reden om voor het scheren van je benen te kiezen, is het feit dat een massage na de training minder pijnlijk zal zijn. Het is vervelend, wanneer strak over de haren van je benen gemasseerd wordt. Daarbij is het ook voor de masseur fijner en vooral makkelijker om geschoren benen te masseren. Wij raden aan om Gillette Fusion te gebruiken voor gladde benen die goed en pijnloos te masseren zijn.

#5: wielrenners zijn een tikkeltje ijdel

Tot slot is het goed om te weten dat veel wielrenners een tikkeltje ijdel zijn. Hoewel wielrennen voornamelijk draait om de sport zelf, is het belangrijk er goed uit te zien op de fiets. Het is niet voor niets, dat veel aandacht besteed wordt aan de kleding die men op de fiets draagt. Ook het scheren van de benen is een onderdeel van deze ijdelheid.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *