Vorige week hebben wij geschreven over de top 5 autobiografie wielerboeken, voor dit artikel is er opnieuw een top 5 samengesteld. Ditmaal de beste wielerromans. Deze top 5 romans wielerboeken in dit artikel zijn zeker de moeite waard om te lezen.

Top 5 wielerboeken: romans

1. De renner Auteur: Tim Krabbé

Tim Krabbé beschrijft in De Renner de Ronde van de Mont Aigoual, een zware klimkoers in Zuid-Frankrijk. Dit wielerboek is een echte klassieker in de Nederlandse literatuur. De beroemde eerst alinea uit het boek is: ‘Meyrueis, Lozère, 26 juni 1977. Warm, bewolkt weer. Ik pak mijn spullen uit mijn auto en zet mijn fiets in elkaar. Vanaf terrasjes kijken toeristen en inwoners toe. Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me.’

2. De man en zijn fiets Auteur: Wilfried de Jong

Voor het wielerboek “De man en zijn fiets” maakte Wilfried de Jong een verzameling van de mooiste wielerverhalen. Je kan in dit boek verhalen verwachte over kasseien, lege bidons, afzien, aanrijdingen en zijn verhaal over de beklimming van de welbekende Mont Ventoux op zijn 50e verjaardag.

3. Ventoux Auteur: Bert Wagendorp

Ventoux is een prachtige wielerroman over vier mannen die 30 jaar na het verongelukken van hun vriend teruggaan naar de flanken van de Mont Ventoux. De plek van het ongeluk. Een verhaal over fietsen, liefde en vriendschap. Erg indrukwekkend.

4. Ereronde van de eland Auteur: Thijs Zonneveld

In dit succesvolle en veel besproken romandebuut van voormalig profwielrenner Thijs Zonneveld beschrijft hij het afzien van een eenzame leider in een etappe van de Tour de France die nog 140 kilometer van de finishstreep verwijdert is. Alleen met de weg, de wind en de pijn in zijn benen. Alleen met zijn gedachten.

5. De afrekening Auteur: Mart Smeets

De afrekening is een spannende wielerroman met autobiografische elementen. Stijn Miller denkt terug aan de rol dat het wielrennen in zijn leven gespeeld heeft. Feiten en fictie lopen in dit boek lastig door elkaar heen.

Heb je deze wielerromans al gelezen? En wil je toch graag een nieuw wielerboek bestellen? Bekijk het complete wielerboeken assortiment van Bol.com.

5/5 - (2 stemmen)

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *