Autobiografie wielerboeken zitten bomvol onthullingen en interessante verhalen wat voor iedere wielerliefhebber leuk is om te lezen. Wat gebeurd er in het profpeloton? En hoe ziet het leven als profwielrenner eruit?

Natuurlijk gaat er niets boven een heerlijk stukje fietsen. Toch is het ook wel eens lekker om na een tocht eens heerlijk op de bank te zitten met een interessant, indrukwekkend en leuk wielerboek. Daarom hebben wij de top 5 autobiografie wielerboeken voor je op één rijtje gezet!

Top 5 wielerboeken: autobiografieën

1. Mijn gevecht – Thomas Dekker Auteur: Thijs Zonneveld

Het boek over het leven van Thomas Dekker is de laatste maanden enorm veel besproken in de media. Het boek gaat over hoe seks, drank, geld, drugs en doping ervoor zorgde dat hij nooit het maximale uit zijn wielercarrière haalde.

2. Op snelheid – Mark Cavendish Auteur: Mark Cavendish

Het verhaal van de razendsnelle sprinter Mark Cavendish. De man met de meeste etappezeges ooit in de Tour de France. In dit wielerboek beschrijft Mark Cavendish de belangrijkste momenten uit zijn wielercarrière en privéleven.

3. Gele koorts – Michael Rasmussen Auteur: Klaus Wivel

Michael Rasmussen verteld in dit boek een persoonlijk verhaal over een van de meest besproken uit de gehele historie van het wielrennen: het moment dat Rasmussen, de gele truidrager, uit de Tour  de France van 2017 werd gezet door de ploegleiding van Rabobank.

4. Laurens ten Dam Auteur: Robin van der Kloor

Laurens ten Dam is een echte cultheld in de wielersport, wie kent hem niet? Speciaal voor deze autobiografie werd Laurens ten Dam in het jaar 2013 gevolgd door journalist Robin van der Kloor. In dit wielerboek lees je alles over doping, journalisten, wantrouwen, geloofwaardigheid en trainingsmethoden.

5. Meester knecht – Gert Jakobs Auteur: Erik Oudshoorn

Natuurlijk mag de autobiografie van Gert Jakobs niet ontbreken in ons rijtje. In het boek Meesterknecht verteld Gert Jakobs zijn levensverhaal als profwielrenner. Ook worden de duistere kanten van de wielersport beschreven, waaronder seks, intriges en doping.

Heb je deze wielerboeken allemaal al gelezen en ben je op zoek naar een ander wielerboek? Bekijk het complete wielerboeken assortiment van Bol.com.

5/5 - (2 stemmen)

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *