In 2017 is er niemand meer die zonder smartphone op de fiets stapt, daarom hebben wij de beste 3 apps voor wielrenners verzameld. Als wielrenner mogen deze apps echt niet ontbreken op jouw smartphone. Lees verder voor onze top 3 wielrennen apps.

Strava – Gratis

Natuurlijk staat Strava bovenaan en zal waarschijnlijk bij de meeste wel bekend zijn. De gratis versie van de app is zeer uitgebreid en gemakkelijk en gebruik. Strava is gemakkelijk te koppelen aan externe apparatuur, denk aan sporthorloges, navigatiesystemen en nog veel meer gadgets. Zo kan je de gegevens van deze apparaten gemakkelijk inladen op Strava. Ook zonder gadget is het interessant om de app te gebruiken. Ritten worden door de app geregistreerd en getracked. Ook zijn er zogenaamde segmenten waarop je kan strijden voor de snelste tijd, oftewel een kommetje. Dit kan zeer motiverend werken!

Bike Doctor – €4,49

Deze app helpt bij het onderhouden van de racefiets, ideaal voor als je zelf het onderhoud doet. Enorm handig voor als de fiets gerepareerd moet worden maar je niet meer precies weet wat en hoe dit dan gerepareerd moet worden. Bike Doctor wordt regelmatig geupdate zodat de nieuwste fietsonderdelen erop staan. Voor slechts €4,49 kan je de app installeren in de Appstore.

Buienalarm – Gratis

Volgens mij is er geen enkele wielrenner die erop zit te wachten om zeiknat geregend te worden tijdens maken van een fietsrit. De Buienalarm app is een enorme uitkomst, zo kan je de weersvoorspellingen kijken en krijg je een melding zodra er een bui aan zit te komen. De accuraatheid van deze app is echt absurd, zo kan je bij 99% van de meldingen regen verwachten. Een echte aanrader en geheel gratis te downloaden.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *