Vandaag de dag is Instagram ook in de wielersport goed ingeburgerd in het peloton, daarom leek het ons leuk om de 10 populairste Nederlandse wielrenners op Instagram op één rijtje te zetten op basis van het aantal Instagram volgers.

Oja, we hebben ook nog een uitgelichte renner die je écht moet volgen op Instagram. En vergeet ons niet te volgen, ook leuk!

Top 10 Nederlandse wielrenners op Instagram

1. Niki Terpstra (99,7K volgers)

Met bijna 20.000 volgers voorsprong staat Niki Terpstra op het hoogste podium als gaat om het aantal Instagram volgers. Niki is erg actief op Instagram en dat betaald zich uit met bijna 100.000 volgers. Bijna dagelijks wordt er wel iets leuks geplaatst door Niki. Volgen dus.

Sometimes you don’t need a plan. @defeet_international

Een bericht gedeeld door Niki Terpstra Racing (@nikiterpstra) op

2. Wout Poels (80K volgers)

Op de tweede plaats staat Wout Poels met meer dan 80.000 volgers. Er wordt (nog) niet dagelijks gepost, maar regelmatig verschijnen er nieuwe berichten. Ook Wout Poels is een aanrader om te volgen.

Nice day on the bike with @geraintthomas86 #Peyragudes #TDF #stage12

Een bericht gedeeld door Wout Poels (@wout.poels) op

3. Bauke Mollema (66,6K volgers)

Bauke Mollema staat netjes op het podium voor de meest populaire wielrenners op Instagram. Bijna dagelijks wordt er een nieuw bericht geplaatst waarin Bauke het dagelijks leven van een profwielrenner laat zien. Een selfie tijdens het trainen in de zon komt regelmatig voorbij.

Some great views at the top of Circuit de l'Authion 2000m altitude. #ilovemyjob #lotsofclimbing

Een bericht gedeeld door Bauke Mollema (@baukemollema) op

4. Marianne Vos (51,9K volgers)

Als enigste wielrenster staat Marianne Vos in de top 10 van wielrenners met de meest volgers op Instagram. Met bijna 52.000 volgers staat ze op nummer 4. Voor zowel mannen als vrouwen en erg leuk om te volgen!

5. Tom Dumoulin (32K volgers)

Iets minder leuk om te volgen is het account van Tom Dumoulin, de laatste post was namelijk op 2 November 2014. Bizar dat het account zonder berichten ruim 32.000 volgers heeft, dit zegt genoeg over de populariteit van Tom Dumoulin. Toch maar volgen.. voor het geval dat Tom binnenkort iets plaatst. 😉

6. Steven Kruijswijk (27,7K volgers)

Net buiten de top 5 staat Steven Kruijswijk met ruim 27.700 volgers. Er wordt regelmatig iets geplaatst. Als wielerliefhebber mag Steven Kruijswijk niet ontbreken in jouw Instagram feed.

7. Laurens ten Dam (27,5K volgers)

Bij Laurens ten Dam zou ik persoonlijk direct op volgen drukken, wat een icoon is het toch voor de Nederlandse wielersport. Ook op Instagram is het erg leuk om regelmatig een foto van hem, vaak met zijn kinderen of fiets, voorbij te zien komen.

8. Robert Gesink (23,6K volgers)

Bijna dagelijks plaatst Robert Gesink wel iets nieuws op Instagram wat resulteert in bijna 24.000 volgers. Wil je een inkijkje in het dagelijks leven van een profwielrenner? Dan is het Instagram account van Robert Gesink een perfect voorbeeld.

9. Danny van Poppel (22K volgers)

Op de 9de plek met ongeveer 22.000 volgers staat Danny van Poppel. Er mag wat ons betreft wel eens wat vaker iets gepost worden op het account, maar wat er geplaatst wordt is leuk om als wielerliefhebber voorbij te zien komen.

10. Koen de Kort (21,3K volgers)

Als laatste maar niet minder interessant is Koen de Kort met 21.300 volgers. Koen plaatst regelmatig leuke en afwisselende content uit het leven van een profwielrenner.

Aanrader: Bram Tankink (1600 volgers) & natuurlijk Racefietsenblog.nl!

Bram Tankink is (nog) niet de populairste op Instagram maar misschien wel de leukste om te volgen. In het peloton en voor ons als wielerliefhebbers staat Bram bekend om zijn humor. Zo ook op Instagram kan je (bijna) altijd lachen om grappige berichten met de nodige humor. Volg jij hem al?

My #giro100 result. #healthylife #pain but Jos gain.

Een bericht gedeeld door Bram Tankink (@bramtankink) op

5/5 - (1 stemmen)

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *