Het stuurlint vervangen is zo af en toe nodig, na verloop van tijd zal het stuurlint aan vervanging toe zijn. Het stuurlint van je racefiets vervangen is eenvoudig zelf uit te voeren. Zeker met de onderstaande tips!

Door zelf het stuurlint te vervangen kan je zelf je fiets een eigen uitstraling geven, zelf het nieuwe stuurlint kiezen en ben je goedkoper uit dan bij de fietsenmaker.

Stap voor stap: stuurlint vervangen

 1.  De eerste stap is het verwijderen van het oude stuurlint.
 2. Vervolgens maak je het stuur schoon met wasbenzine. Hiermee zorg je ervoor dat er geen oude lijmresten meer aanwezig zijn. Dit zorgt ervoor dat het nieuwe stuurlint beter blijft zitten.
 3. Moeten de remkabels onder het stuurlint? Plak deze dan eerst vast aan het stuur met tape.
 4. Schuif vervolgens de rubbers van de remgrepen omhoog.
 5. Plak nu een stukje stuurlint over de montagebeugels van de remgrepen, hiermee zorgt je ervoor dat het stuur straks volledig bedekt is.
 6. Nu kan je beginnen met het wikkelen van het nieuwe stuurlint. Ga achter het stuur staan en wikkel het stuurlint van binnen naar buiten op het stuur. Voorbeeld: de linkerkant van het stuur wikkel je dus linksom over het stuur.
 7. Begin onderaan bij de doppen en draai het stuurlint één keer om het stuur. Zorg ervoor dat je genoeg stuurlint over hebt om het hele stuur te doen.
 8. Tijdens het wikkelen is het belangrijk om het stuurlint goed strak te houden. Zorg ervoor dat het stuurlint zichzelf bij iedere wikkel een stukje overlapt.
 9. Breng het stuurlint bij de remgrepen gekruisd aan. Zodra je de gehele remgrepen hebt gedaan, kan je de rubbere remgrepen weer terugschuiven.
 10. Wikkel het stuurlint af tot bovenaan het stuur. Gelukt? Knip het stuurlint af en zet het met een stuk tape vast. Draai de tape meerdere malen om het stuur heen, hierdoor blijft het stuurlint goed zitten.
 11. Duw het uiteinde van het stuurlint in het stuur en duw de stuurdopjes weer op het stuur.

Door bovenstaande stappen te volgen heb je binnen no-time een nieuw stuurlint op je racefiets zitten. Ben je nog op zoek naar een stuurlint? Bij Bol.com hebben ze een ruim assortiment en heb je het vaak de volgende dag nog in huis.

In deze video wordt stap-voor-stap uitleg gegeven om je stuurlint te vervangen.

1.9/5 - (14 stemmen)

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *