Als fanaten van de wielersport kunnen we ongelooflijk veel redenen noemen waarom jij zou moeten gaan wielrennen. Al jaren is wielrennen een van de meest toegankelijke sporten in Nederland. De laatste jaren zien we steeds meer wielrenners op de fietspaden en dat is niet voor niets, want er zijn veel redenen te bedenken om te beginnen met wielrennen. Heb jij nog geen racefiets in de schuur staan? Lees in deze blogs 5 redenen om direct een wielrenfiets te bestellen om binnenkort heerlijk te gaan fietsen!

1. Even relaxen

Wielrennen zorgt ervoor dat je serotoninegehalte stijgt, dit natuurlijk antidepressivum zorgt ervoor dat je je energieker, zelfverzekerder en gelukkiger voelt. Even ontstressen en je hoofd leegmaken, dan is de racefiets pakken een goed idee. Hoe harder je fietst, hoe leger je hoofd.

2. Fietsvriendelijk

Een goede reden om te gaan wielrennen is het feit dat Nederland een ontzettend fietsvriendelijk land is. Sterker nog, al jaren zijn we een van de meest fietsvriendelijke landen ter wereld. Zo kan je veilig fietsen over goed onderhouden wegen en paden.

3. Langere levensverwachting

Wist je dat je elke minuut die je fiets op kan tellen bij je levensverwachting? Dit betekent dat je na elke rit het aantal minuten die je gefietst hebt kunt optellen bij je levensverwachting. Heb je 120 minuten op de fiets gezeten? Dan kan je dus twee uur optellen bij je levensverwachting.

4. Uitdagend

Er zijn genoeg redenen bedenken om te beginnen met wielrennen. Wil je fitter worden? Jezelf uitdagen? Of afvallen? Er zijn tal van uitdagingen te bedenken waarvoor jij zou moeten beginnen met wielrennen. Fitter worden doe je sowieso als je gaat fietsen, want je verbrandt veel calorieën.

Wil je jezelf uitdagen? Dan is Strava een absolute must. Met deze app kun je jouw fietsprestaties vergelijken met andere wielrenners en kan je strijden om zogenaamde KOM’s op segmenten. Een KOM (King of the Mountain) of QOM (Queen of the Mountain) krijg je wanneer je de snelste aller tijden bent op een bepaald segment. Kom erachter hoe goed je conditie daadwerkelijk is en stel jezelf doelen.

5. Sociaal

Hou je ervan om samen met anderen te sporten? Wielrennen is een sport die je goed samen met een groepje mensen kunt doen. Sluit je aan bij een fietsgroep in de buurt of haal je vrienden over om ook een racefiets aan te schaffen. Samen fietsen is niet alleen gezellig, maar zorgt ook voor de nodige motivatie. Wist je trouwens dat je tot wel 20-30% energie kunt besparen als je bij iemand in het wiel rijdt? Ideaal om samen met iemand te gaan als je met Strava zo hard mogelijk een segment probeert te rijden.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *