Een goed afgemeten zadelpositie is natuurlijk enorm belangrijk voor iedere wielrenner. De ideale zadelpositie voorkomt blessures en zorgt ervoor dat je zonder problemen lange tochten kan fietsen. Om je zadel af te stellen kan je natuurlijk terecht bij een goede fietsenzaak, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je zelf een nieuw zadel wilt plaatsen of een iets andere zit wilt uitproberen.

Iedereen die wel eens van zadel is verandert weet hoe lastig het soms kan zijn om je oude positie op het zadel weer terug te krijgen. Daarom is het handig om de exacte positie van het zadel op te slaan voordat je de positie verandert, zodat je gemakkelijk terug kan gaan naar de oude positie als de nieuwe positie niet bevalt.

Racefiets zadel afstellen? Gebruik de Morgaw Saddle Adjust App

Wij hebben hiervoor de app Morgaw Saddle Adjust gevonden waarmee je dit gemakkelijk kunt doen. De app kost ongeveer €1 en is verkrijgbaar in de Itunes Store en in de Google Play Store.

Morgaw Saddle Adjust toont exact de afstelling en hoek van je racefiets zadel, deze kan je vervolgens gemakkelijk opslaan in de app. Zo kan je dus experimenteren met de zadelpositie en als deze niet bevalt kan je gemakkelijk terug naar de oude zadelpositie door de app te gebruiken.

4/5 - (2 stemmen)

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *