Om de beste keuze voor een nieuwe racefiets te maken kun je het best langsgaan bij een expert bij jou in de buurt. Een fysieke fietsenwinkel met vakmensen is dé expert op het gebied van racefietsen en meer, met meerdere grote A-merken in het assortiment.

Wat kun je doen als er nog geen fietswinkel in de buurt is?

Mocht je niet direct in de buurt van zo’n fietsenwinkel wonen, dan hebben de betere fietsenwinkels ook een webshop. Een uitgebreide website met alle beschikbare modellen en veel informatie over de fietsen. Naast de beschrijvingen van de fietsen, vind je er ook alle info over de schakelsystemen van SRAM en Shimano. Je kunt zelfs direct je fietsverzekering afsluiten, waarbij er een specifieke racefiets polis beschikbaar is.

De belangrijkste redenen om te kiezen voor een fysieke winkel met een goede website is het persoonlijke advies en de beste service, met onder één of meerdere keurmerken zoals Shimano Service Center, Bovag en/of RDW.

Wat is het grootste voordeel van een webshop?

Het grote voordeel van een webshop is dat je zelf al veel informatie kunt lezen. De grotere merken gebruiken veelal veel vaktermen en eigen patent namen. Dat soort uitingen zou je dan op de betere website kunnen nalezen. Wat betekent bijvoorbeeld Trek Alpha aluminium of OCLV carbon? Maar ook andere merken hebben eigen patenten zoals het SAVE systeem van Cannondale of het 3B klemsysteem van Basso.

Een webshop met een fysieke winkel

Een webshop gekoppeld aan een fysieke winkel die zowel fysiek als via de digitale weg goed bereikbaar is, is de ideale partij om jouw nieuwe racefiets te kopen. Oriënteer je online, gebruik een keuzehulp, bekijk de afmontage mogelijkheden en de maatvoeringen en vraag vervolgens een proefrit aan. Als je de fiets in een goede speciaalzaak afhaalt helpen ze je ook met het goed op maat zetten van de fiets. En ook de service na aanschaf mag je van de fietsenmaker verwachten. Is de afstelling net niet goed? Dan helpen ze je met liefde nog een tweede en zelfs derde keer.

Voordelen van een fysieke winkel ten opzichte van een webshop

  • Persoonlijk advies van een deskundige medewerker
  • De mogelijkheid om het product al te zien en te testen
  • Direct beschikbaar dus je hoeft niet te wachten op de verzending

Nadelen van een fysieke winkel ten opzichte van een webshop

  • Een webshop is 24/7 beschikbaar en is toegang vanuit huis
  • Groot assortiment van producten beschikbaar
  • Je kan gemakkelijk de prijzen vergelijken tussen verschillende webshops
Rate this post

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *