Heb je tijdens het fietsen veel last van hooikoorts? Probeer dan deze tips eens. Vooral na een lange winter lopen alle bomen en planten in één keer uit, wat ervoor zorgt dat er extra veel pollen in de lucht zitten. Als je last hebt van hooikoorts is fietsen tijdens warme dagen niet altijd even fijn. Daarom geven wij je een aantal tips om de klachten van hooikoorts te verminderen.

Last van hooikoorts? Draag een fietsbril.

Het is aangeraden om een fietsbril te dragen als je last hebt van hooikoorts. Dit zorgt ervoor dat pollen minder makkelijk in je ogen terecht komen, wat zorgt voor een mindere allergische reactie. Ook als je geen last hebt van hooikoorts is het handig om tijdens het fietsen een fietsbril te dragen. Dit beschermt je tegen vuil, insecten en UV.

Heb je nog geen racefietsbril? Bij Bol.com hebben ze een ruim assortiment met fietsbrillen in iedere prijsklasse.

Wat kan ik nog meer doen om hooikoorts op de fiets te verminderen?

Een fietsbril opzetten is een gemakkelijk oplossing om hooikoorts te verminderen, echter is het beschermen van je luchtwegen niet mogelijk tijdens het fietsen. Waardoor je hoogstwaarschijnlijk toch last van hooikoorts blijft hebben.

Wij adviseren dan ook om een afspraak te maken bij de huisarts. Het kan zijn dat je met één simpel pilletje de klachten een heel stuk kan verminderen. Heb je last van jeukende en/of branderige ogen, luchtwegen, niezen of een loopneus? Vaak is een afspraak bij de huisarts de beste optie.

5/5 - (1 stemmen)

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *