Voor wielrenners die graag een in de Alpen of Pyreneeën zouden fietsen in plaats van het rondje rond de kerk in Nederland, kan het best een stap zijn zo’n vakantie te ondernemen. Zeker in je eentje is het fietsen in de bergen, het regelen van overnachtingen en routes best een uitdaging.

Nu wielrennen aan populariteit wint is ook het aantal reisorganisaties dat inspringt op de behoefte aan mooie fietsreizen toegenomen. Of je nu beklimmingen uit de Giro, de Tour de France of zelfs de Vuelta wilt doen: je vindt diverse reisbureaus die je kunnen helpen. Tijdens deze groepsreizen voor wielrenners hoef je zelf niet zo gek veel meer na te denken, alleen maar te fietsen.

Soms tour je langs verschillende hotels, maar er zijn ook standplaats-vakanties waarbij je vanuit 1 slaapplek elke dag een andere rit gaat doen. Zo’n wielerhotel ligt vaak in de bergen en heeft ervaring met het onderbrengen van fietsers. Bij dit soort groepsreizen wordt er ook wel eens gekampeerd. De tenten en kookspullen worden dan door een bezemwagen vervoerd naar de volgende camping, terwijl jij op de fiets zit.

Wielren-vakanties worden onder meer georganiseerd door Vasa Sport, Viva Velo, TUI, HiRoads en Cycletours. Met de laatste fiets je in een groep in de bergen in Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Slovenië, Spanje en Zwitserland. Je bagage wordt elke dag vervoerd. Bij hun kampeerreizen is er eigen kok en mecanicien aanwezig. Iets meer luxe? Kies dan voor een traject dat langs hotels leidt.

Ook de Canarische Eilanden en Mallorca zijn favoriete racefiets-bestemmingen, mede vanwege het klimaat, de relatief rustige wegen en de mooie beklimmingen. Ook fietsvakanties waarbij de Mont Ventoux en Stelvio een prominente plek innemen zijn populair over fietsers.

Wielren-vakanties voor singles

Het is absoluut niet zo dat tijdens dit soort wielervakanties ‘dating’ of het proberen van het vinden van een partner centraal staat. Het enige dat jullie gemeen hebben is dat jullie single (of alleenreizen zijn). Wel proberen reisorganisaties er vaak voor te zorgen dat er ongeveer evenveel mannen en vrouwen mee gaan op de single reis. Bij zonvakanties is dit niet zo’n enorme opgave, maar bij wielren-vakanties wellicht wat meer.

Aktiva Tours is een organisatie met wie je met singles op fietsvakantie kunt gaan, maar dit zijn geen wielren-reizen. De single reizen organisatie Villavibes, gericht op beter opgeleide singles, heeft wel een reis waar wielrennen een prominente plek in neemt. Hun Hike & Bike-reizen zijn weken waarin je met een groep van ongeveer 40tot 50 singles van ongeveer jouw leeftijd actief bent op jouw niveau. Je kiest voor tochten op de racefiets of op de MTB. Villavibes heeft mooie routes uitgezet, en je kunt zowel op peddelend niveau en met de ‘snelle’ groep mee.

Mocht je naar de bergen trekken voor een mooie serie fietstochten wensen we je veel plezier en een behouden rit.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *