In 1998 voltooide Marco Pantani een Giro-Tour dubbel, en won in hetzelfde seizoen zowel de Giro d’Italia als de Tour de France. Dit is een prestatie die is bereikt door slechts zeven rijders, waaronder ook Eddy Merckx.

Ter ere van de 20ste verjaardag van Il Pirata’s prestatie, komt Bianchi binnenkort met een limited edition van de Specialissima.

De Specialissima staat bekend om zijn lichtgewicht frame en voorvork, maar deze herdenkingseditie onderscheidt zich met hetzelfde design en geel-hemelse kleurenschema als de 1998 MegaPro XL die door Pantani werd gereden. Het frame en de voorvork zijn met de hand beschilderd en beschikken over het klassieke Bianchi-arendshoofd embleem.

Bianchi Specialissima Pantani racefiets

Deze fiets is ontworpen voor klimmers, met een aangegeven frame gewicht van 780 gram en Countervail technologie dat trillingen onderdrukt. Dit geavanceerde carbon frame claimt 80% van de trillingen te onderdrukken.

De Specialissma Pantani is een fiets waar al je vrienden van zullen kwijlen, en een geweldige manier om de bijzondere prestatie van Il Pirata te eren. Bianchi heeft de prijs- en releasedatum nog niet bekend gemaakt voor deze limited edition racemachine. Tip: begin maar vast met sparen! 😉

Bron: Bianchi.com

5/5 - (2 stemmen)

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *