De winter is een periode waarin gemiddeld minder mensen op de racefiets stappen dan in andere seizoenen. Toch is het zonde om de gehele winter de racefiets op te bergen. Met de juiste voorbereiding en fietskleding kun je in de winter namelijk ook prachtige tochten maken! Nu raden we je het overigens wel af om bij temperaturen onder 0 de racefiets te pakken. De weg is in dit geval te onveilig om fijn overheen te kunnen fietsen. Zodra de temperatuur boven 0 is, is het enkel een kwestie van het dragen van de juiste kleding. Ben jij benieuwd welke fietskleding je bij welke temperatuur het beste kunt dragen? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je hier namelijk meer over

Temperaturen van 0 tot 10 graden

Bij temperaturen van 0 tot 10 graden zul je al snel merken dat het echt koud is buiten. Tijdens het fietsen zul je hier, door de warmte lichaamstemperatuur, misschien niet zoveel van voelen, maar als je even stil staat zul je merken dat je het ontzettend snel koud krijgt. Het is dan ook zaak om het lichaam bij deze temperaturen goed te beschermen tegen de kou. Draag bij deze temperaturen altijd handschoenen, een lange broek en lange mouwen om het lichaam te beschermen. Dit zal ervoor zorgen dat er zo min mogelijk lichaam daadwerkelijk aan de koude lucht wordt blootgesteld. Een stukje lichaam dat altijd wel deels wordt blootgesteld aan de koude lucht is het hoofd. Doordat je hoofd deels wel aan de koude lucht is blootgesteld kan het hoofd ook heel erg koud worden. Probeer daarom ook je hoofd zo goed mogelijk te bedekken. Dit doe je door bijvoorbeeld speciale winter helmen, mutsen en fietsbrillen te kopen. Deze bedekken het grootste deel van het hoofd en moeten daarmee voldoende beschermend zijn!

Temperaturen van 10 tot 20 graden

Bij temperaturen van 10 tot 20 graden kun je alweer iets meer van je lichaam onbedekt laten. Toch is het, met name bij temperaturen in de buurt van de 10 graden, nog wel belangrijk om bedekkende kleding te dragen. Bij deze temperaturen is het echter al wel weer goed te doen om te gaan fietsen in de korte broek. Wat betreft het bovenlichaam is het bij temperaturen onder de 15 graden te adviseren om nog een winter shirt te dragen en bij temperaturen daarboven een zomer shirt. Dit zijn overigens geen harde regels. Als jij je bij een temperatuur van 12 graden al comfortabel voelt in een zomershirt, dan moet je die zeker aantrekken!

Temperaturen boven de 20 graden

Bij temperaturen boven de 20 graden hoef je je eigenlijk geen zorgen meer te maken om de buitentemperatuur. Het is nu warm genoeg om rond te fietsen in een korte broek, een zomer shirt en een zweetshirt voor onder het zomer shirt. Dit zullen waarschijnlijk ook de temperaturen zijn waar je het vaakst in zult fietsen. Houd hier dan ook rekening mee tijdens het fietskleding bestellen. Je kunt over het algemeen maar beter meer ‘zomersetjes’ hebben dan ‘wintersetjes’.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *