Maak jij graag sportieve tochten op jouw racefiets? Dan is het wel zo handig als je die racefiets eenvoudig mee kunt nemen met de auto. Een fietsendrager biedt in dat geval de uitkomst. Wil je graag weten welke fietsendragers het beste zijn? In dit artikel zijn de beste fietsendragers voor racefietsen voor je op een rij gezet.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een fietsendrager?

Hieronder delen wij een aantal zaken waarop je moet letten bij het kopen van een fietsendrager.

Waar wil je de fietsendrager plaatsen?

Een fietsendrager plaats je op de trekhaak of op het dak van de auto. Wat bij jou past, hangt af van jouw persoonlijke voorkeur, het materiaal van de (race)fietsen en de hoeveelheid (race)fietsen die je wilt vervoeren.

Hoeveel fietsen wil je kunnen vervoeren?

Het draagvermogen van een fietsendrager op de trekhaak is vaak lager dan die van een fietsendrager op het dak van de auto. Alhoewel racefietsen doorgaans licht van gewicht zijn, is het handig vooraf de max. kogeldruk en het draagvermogen van het autodak te checken.

Welke fietsen wil je vervoeren?

Racefietsen zijn doorgaans gemaakt van aluminium of carbon. Aluminium is een stevig materiaal, dat wel tegen een stootje kan. Carbon is daarentegen een stuk kwetsbaarder. Als je een racefiets van carbon hebt, is het aan te raden deze op het dak te vervoeren. Daar krijgt de racefiets minder te verduren dan op de trekhaak.

Welke fietsendragers voor racefietsen zijn het beste?

Thule Euroway 921

Deze Thule fietsendrager plaats je op de trekhaak, is geschikt voor twee fietsen met elk een max. gewicht van 24 kilogram, is eenvoudig door één persoon te monteren, is voorzien van afhouders en de fietsen zijn individueel op slot te zetten.

Thule Outride 561

Deze Thule fietsendrager is speciaal geschikt voor één carbon (race)fiets, met een max. gewicht van 17 kilogram. De fietsendrager monteer je eenvoudig op het autodak en kan zowel links als rechts worden geplaatst.

Towvoyage Rapid

Deze Towvoyage fietsendrager wordt geplaatst op de trekhaak, is geschikt voor wel vier (race)fietsen tot een max. totaalgewicht van 60 kilogram, is voorzien van afhouders en eenvoudig te monteren.

Rate this post

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *