Vandaag hebben wij gekozen voor NeverAlone als app van de week. Deze applicatie mag eigenlijk niet ontbreken op de smartphone van iedere wielrenner, zeker als je vaak alleen op pad gaat. (ook voor mountainbikers aangeraden!)

NeverAlone is een live GPS tracking app, zodat je altijd weet waar je precies bent en misschien nog wel belangrijker op het moment dat je een x-aantal minuten niet meer beweegt wordt er een SMS bericht naar één geselecteerd contact gestuurd met daarin de GPS coördinaten.

Hoe werkt NeverAlone?

Wielrennen app van de week NeverAlone

Eigenlijk werkt het heel eenvoudig. Na het downloaden en installeren van de applicatie moet je de instellingen naar wens aanpassen. Onder andere moet je het mobiele nummer invullen waarnaar jij wilt dat er een SMS bericht gestuurd wordt op het moment dat er mogelijk iets aan de hand is. Als de applicatie merkt dat je langer dan een x-aantal minuten niet meer beweegt worden de precieze GPS coördinaten verstuurd naar het ingestelde contact. Het aantal minuten kan je instellen tussen de 5 en 60 minuten. Let er wel op als je 10 minuten instelt dat dit voor paniek kan zorgen als je de app niet stopzet op het moment dat je een lekke band moet verwisselen. Ook bij een koffiepauze moet je niet vergeten om hem stop te zetten.

De gratis versie biedt al extra veiligheid, maar wil je dat er meer SMS berichten verzonden worden naar verschillende ontvangers? Kies dan voor Premium, dit kost slechts €3,49.

NeverAlone voorbeeld Wielrennen app

Hoe kan NeverAlone helpen?

NeverAlone kan je helpt niet om je wielerprestaties te verbeteren, maar het kan je wel letterlijk helpen op het moment dat er iets aan de hand is. Een lelijke val kan veel schaden aanbrengen en in het bos of tijdens schemer zal er niet altijd iemand in de buurt zijn. Daarom is het belangrijk om NeverAlone te downloaden, zodat er altijd iemand op de hoogte is van de exacte locatie. Is er echt nood? Dan kunnen de coördinaten door de gewaarschuwde persoon doorgegeven worden aan de hulpdiensten. Downloaden kan via de website NeverAlone.site.

5/5 - (1 stemmen)

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *