Als je (veel) fietst, dan is het belangrijk dat je daar ook goed bij eet. Voeding is namelijk erg belangrijk voor je sportprestatie en het herstel van je spieren. Zeker als wielrenner verbrandt je veel calorieën en is het belangrijk om voldoende voeding binnen te krijgen voor of na het fietsen. In deze blog laten wij onze 6 gezonde supermarkt snacks voor wielrenners verzameld. Gewoon te halen in de (meeste) supermarkten.

Staat jouw favoriete snack er niet tussen? Laat het ons weten in de reacties, wij zijn benieuwd!

1.Brood (voor het fietsen)

Een broodje zit vol met koolhydraten wat ervoor zorgt dat je voldoende energie hebt tijdens het fietsen. Het fijne van brood is dat dit niet zo zwaar op de maag ligt, waardoor het fijn is om dit voor het fietsen te eten. Qua beleg maakt het niet zoveel uit. Ook suikerrijke producten als pindakaas, hagelslag en appelstroop zijn prima. Deze zitten namelijk vol met (snelle) koolhydraten die je direct energie geven.

2. Nakd repen (voor het fietsen)

Deze gezonde vegetarische fruitrepen zijn verkrijgbaar in de meeste supermarkten. De repen zijn er in verschillende smaken, onder andere Aardbei, Banaan, Cacoa en Appel. Onze favoriete smaak is Banaan. De repen zijn rijk aan koolhydraten en bevatten ook de nodige eiwitten, dit maakt ze ideaal voor wielrenners. De repen kosten ongeveer €2,89 voor 4 stuks.

Gezonde supermarkt tussendoortjes voor wielrenners

3.Banaan (voor en na het fietsen)

Natuurlijk mag een banaan niet ontbreken in onze lijst met gezonde supermarkt snacks voor wielrenners. Goedkoop, gemakkelijk en lekker. In een banaan zitten meer koolhydraten dan in andere fruitsoorten, daarnaast zijn ze ook heel gemakkelijk om mee te nemen.

Gezonde supermarkt tussendoortjes voor wielrenners - banaan

4.Kwark (na het fietsen)

Kwark zit bomvol met eiwitten, ideaal dus voor het herstellen van je spieren na inspanning. Naturel kwark zonder iets erin is niet zo lekker om te eten. Wij voegen vaak voor een lekkere smaak fruit, noten, honing of suikervrije limonade toe aan de kwark. Dit maakt het zoeter en dus lekkerder om te eten.

5.Eiwitrepen (na het fietsen)

Een gemakkelijk en vaak lekker tussendoortje is een eiwitreep. Dit zijn repen die voor het grootste deel bestaan aan proteïne (eiwitten), wat zorgt voor een beter spierherstel. Ook voor spiergroei heeft het lichaam eiwitten nodig. De schappen bij de plaatselijke supermarkt liggen er tegenwoordig vol mee, er is dus voldoende keuze. Ook kan je ze bestellen bij bijvoorbeeld MyProtein, momenteel zijn wij bezig met het schrijven van een review over hun (heerlijke) producten.

gezonde eiwitrepen wielrennen

6.Rijstwafels (voor/na het fietsen)

Rijstwafels zijn een gezonde bron van koolhydraten. Met kipfilet,kalkoenfilet of pindakaas als beleg heb je een gezond tussendoortje dat veel energie levert. Rijstwafels met kipfilet of kalkoenfilet zijn ideaal voor na het fietsen. De koolhydraten van de wafels zorgen voor nieuwe energie en de eiwitten van de filet bevordert het spierherstel.

Het delen van onze berichten op Social Media wordt enorm gewaardeerd. En vergeet niet om het artikel hieronder een sterrenwaardering te geven.

1.9/5 - (13 stemmen)

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *