Wielrennen is een prachtige sport, maar ook zeker een dure sport. Toch is het mogelijk om ook met een lager budget te wielrennen. Je moet maar net de trucjes kennen. Zo kan je goedkope artikelen lopen van de Aldi of de Lidl, tweedehandse spullen aanschaffen of je gewoon goed verdiepen in wat je koop: goedkoop is soms duurkoop.

1. Goedkope wielrenartikelen

Uiteraard zijn er populaire merken die ook gebruikt worden in de professionele sport. Maar als beginnend of amateuristisch wielrenner hoeft het echt niet duur te zijn. Vaak zijn er ook acties bij de Aldi of de Lidl voor mooie prijzen. Of andere sportwinkels die goedkope merken verkopen.

2. Tweedehandse spullen

Wil je toch een bepaald merk hebben of bijvoorbeeld zelf het verschil ervaren? Kijk dan ook eens op tweedehands fora. Daar vind je vaak de duurdere artikelen die niet meer gebruikt worden. Je kan zomaar een koopje tegen het lijf lopen van iemand die na twee keer heeft besloten te stoppen met de sport.

3. Goedkoop is soms duurkoop

Het is altijd een aanrader om op je budget te letten. Geld ‘weggooien’ bereik je immers niks mee. Maar pas wel op met wat je koop. Goedkoop kan ook immers ook duurkoop zijn. Koop jij een goedkoop merk fiets, maar blijkt die niet geschikt te zijn voor alles wat jij er mee wilt bereiken? Dan moet je alsnog een andere fiets kopen, waardoor je uiteindelijk duurder uit bent. Of zie je tweedehands die fiets van dat ene merk dat je zo graag wilde hebben? Super leuk, maar als iets te mooi lijkt om waar te zijn zal dat vaak ook zo zijn. Misschien is de fiets flink gebruikt en kan je hem na een paar maanden afschrijven. Zint voor ge begint.

4. Kijk en vergelijk

Heb je een bepaald artikel in gedachte? Kijk dan nog eens rond. Er is in de sportwereld genoeg concurrentie met vele aanbieders. Grote kans dat precies hetzelfde artikel bij een andere winkel duurder of goedkoper wordt aangeboden. Verdiep je er daarom eens in waar jij jouw droomartikel het beste kan aanschaffen.

5. Acties

En last but not least: wacht op aanbiedingen. Het klinkt misschien lekker cliché, maar er zijn regelmatig acties waarbij je tot hoge kortingen kan scoren. Ook hier geldt: laat je geen oor aannaaien. Is er nu wel echt iets van de prijs af gegaan? Of is het artikel bij de andere aanbieder nu alsnog voordeliger? Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Denk bijvoorbeeld aan een racefiets helm. In vele vormen, maten en kwaliteiten te verkrijgen. Bekijk goed waar je nu precies naar op zoek bent.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *