Strava is de laatste jaren uitgegroeid tot de populairste een meest gebruikte app voor wielrenners. (en hardlopers) De app werkt motiverend omdat je jouw resultaten kunt vergelijken met andere wielrenners.

Wie de snelste tijd neerzet in een bepaald segment verdient de KOM. Natuurlijk probeert iedereen zoveel mogelijk kommetjes te pakken waardoor het steeds moeilijker wordt om daadwerkelijk de snelste tijd neer te zetten. Daarom geven wij 4 tips om een Strava KOM te pakken in dit artikel.

1. Weet waar het segment begint en eindigt

Om een segment te winnen is het belangrijk dat je precies weet waar het segment begint en waar het eindigt. Want je wilt natuurlijk niet te vroeg knallen om er later achter te komen dat je net één seconde te kort komt voor een KOM. Het is dus belangrijk dat je precies weet waar het segment loopt om zo effectief de snelste tijd aan te vallen.

2. Kies het juiste moment (weinig wind)

Als je echt een aanval wilt plaatsen op een Strava segment is het belangrijk om het juiste moment te kiezen. Een poging kost natuurlijk veel energie, dus doseer je pogingen. Ga niet iedere dag op jacht naar een KOM, elke training het maximale van je lichaam vragen is namelijk niet effectief.

Ook is het belangrijk om de poging op het juiste moment te plannen. Met harde tegen wind zal het moeilijk, lees onmogelijk, worden om de snelste tijd te rijden. De juiste weersomstandigheden zijn dus van belang als je een KOM aan diggelen wilt rijden. Immers zijn de meeste records op Strava gezet met de wind in de rug, kies dus een dag uit met weinig wind en gemiddelde temperaturen om de kans op een KOM te vergroten.

3 Fiets in een groepje

De laatste maar zeker niet de minste tip is om in een groepje te rijden. Zeker in Nederland met weinig (steile) bergop segmenten en vele open vlaktes is het rijden in een groepje een groot voordeel.

1.6/5 - (7 stemmen)

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *