Als startende wielrenner is het soms nog lastig om te bedenken wat je precies nodig hebt om te beginnen. In dit artikel vertellen we met welke drie dingen je van start kunt, wat de verschillen zijn en waarom je het nodig hebt.

  1. Racefiets

Zonder racefiets kun je natuurlijk niet wielrennen. Je wilt natuurlijk veel kilometers gaan rijden, daarom is het belangrijk om de juiste framemaat te hebben. Ook is het belangrijk dat het stuur en het zadel goed is afgesteld, zodat je comfortabel zit en veel kilometers kan maken. Er zijn vele verschillende racefietsen: van duur tot goedkoop en alles ertussen in. Als je het niet erg vindt om een minder bekend merk fiets te kopen, dan zijn er online heel scherp geprijsde wielrenmodellen verkrijgbaar die zeker niet afdoen aan bekendere merken.

  1. Wielerkleding

Als je gaat wielrennen, is het aan te raden om goede kwaliteit wielerkleding te kopen: een broek, een shirt, een helm en wielerschoenen. Bij een wielerbroek is het enorm belangrijk om erop te letten dat het zeem van hoge kwaliteit is. Een broek met goed zeem zorgt ervoor dat je comfortabeler zit en verkleint de kans op zadelpijn.

  1. Bidon met water

Tijdens het sporten ben je intensief bezig. Zo ook met wielrennen. Het is daarom belangrijk dat je goed drinkt voor het fietsen. Als je langer dan een uur gaat fietsen, is het verstandig om een bidon met water mee op je fiets te nemen. Vooral bij warm weer, verlies je veel vocht. Daarmee ontstaat de kans op uitdroging. Je verliest dan meer vocht dan je binnen krijgt. Na een uur moet het vochtgehalte in je lichaam dan weer worden aangevuld.

1.9/5 - (9 stemmen)

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *